Competiţia „Best Practice”- concurs pentru elevii de gimnaziu- realizat în cadrul campaniei de informare şi conştientizare pentru proiectul SMID

Procesul de colectare separată a deşeurilor trebuie să înceapă de la cele mai fragede vârste. Pornind de la acest deziderat, multe activităţi realizate în cadrul campaniei de informare şi conştientizare a publicului pentru proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Cluj” (SMID) s-au adresat copiilor.
Reamintim, în acest context, faptul că una dintre cele mai de succes acţiuni desfăşurate în campania de informare şi conştientizare a fost concursul „Best Practice”, în cadrul căruia mai mulţi elevi de gimnaziu din judeţ au fost provocaţi la o competiţie de colectare separată a deşeurilor. În acest mod, fiecare elev implicat în proiect a avut posibilitatea de a înţelege rostul şi importanţa colectării pe fracţii a deşeurilor.

Pentru organizarea competiţiei „Best Practice” am beneficiat de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj cu ajutorul căruia au fost alese şase şcoli partenere din municipiile Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Dej şi oraşul Huedin. Aceste instituţii de învăţământ au găzduit concursul şi au asigurat logistica necesară desfăşurării sale.